Hirdetés

Pornós spamekkel igyekszik elhallgattatni a COVID-tüntetőket Kína



|

Tömegesen aktivizálták magukat a Twitter alvó spamfiókjai.

Hirdetés

A Twittert felvásárló Elon Musk épp néhány napja dicsekedett el vele, hogy 1500 trollfiók megregulázásával sikerült csökkenteniük a gyűlöletbeszéd érzékelhetőségét a platformon, a jelek szerint azonban bőven akadna még tennivaló a bot-ellenes háborúban.

Ahogy arról a Foxconnál kialakult krízis kapcsán mi is beszámoltunk, a továbbra is szigorú zéró-COVID politikát követő Kínában egyre komolyabb tiltakozásokat okoznak a karanténintézkedések, a jelek szerint pedig az autoriter állam vezetése a Twittert is felhasználja az elégedetlen hangok elnyomásában.

Hirdetés

Elsőként a The Washington Post közölt cikket róla, hogy a mikroblogon hirtelen megugrott a kínai spamfiókok aktivitása, amelyek zömében erotikus tartalmakat közlő posztokkal árasztották el a hírfolyamot, így próbálva háttérbe szorítani a tiltakozásokról szóló bejegyzéseket. A Bloomberg munkatársa, Rebecca Choong Wilkins fotókat is közölt a bizarr jelenségről:

A The Washington Post értesülése szerint az aktivitás nagy része olyan profilokhoz köthető, melyek hosszú ideig inaktívak voltak, ám most tömegesen és egy időben lendültek akcióba, ami egyértelműen felülről koordinált akcióra utal.

A tüntetések súlyosságát elnézve az államnak van is oka tartani a közvéleménytől, a sanghaji tiltakozók ugyanis a minap már nyíltan követelték az ország  vaskezű vezetője, Hszi Csin-ping és a kommunista állampárt lemondását. Elon Musk - aki pár hónapja még épp a hasonló kamufiókok mennyiségére hivatkozva próbált visszalépni a Twitter felvásárlásától - cikkünk írásáig nem kommentálta  hírt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.