Hirdetés

Praktikus új funkcióval bővült a Google Fotók



|

Ezentúl lényegesen egyszerűbb lesz a Gmail rendszerében csatolt fényképeket közvetlenül a mappáinkba menteni.

Hirdetés

Egyre több újítással bővül a Google Fotók szolgáltatása, így iOS és Android készülékeken is egyszerűbbé válik a fényképek kezelése.

Márciusban a Google megoldotta, hogy az Apple iCloud rendszerét lehessen könnyen szinkronizálni, áprilistól pedig a Google Pixel mellett az Androidos és az iOS telefonokon is elérhetővé vált több mint 30 videószerkesztői funkció. 

A Google ezúttal a Gmail és a Google Fotók rendszerét kötötte össze egy új lehetőséggel, aminek hála már egy kattintással le tudjuk tölteni az e-mailek csatolmányaként beérkező fényképeket.

Hirdetés

A frissítést már élesítette a cég a vállalati és az egyéni felhasználók számára is, a tervek szerint a következő 15 napban mindenki számára elérhető lesz a funkció.

Ezentúl a Gmailben beérkezett fotó csatolmányokat már nem szükséges külön lementeni és újból feltölteni a Google Fotók közé, hanem egy gombnyomással hozzá lehet adni a fájlokat a mappáinkhoz. A csatolmányok előnézeténél a jobb felső menürendszerben található ez az opció, viszont kizárólag JPEG kiterjesztésű fájlok esetében érhető el a funkció.

A Google Fotók ingyenes és korlátlan tárhely lehetősége ugyanakkor néhány napon belül megszűnik. Június 1-jétől a fényképek is beleszámítanak a Gmail és a Workspace dokumentumok 15 GB-os limitjébe. Aki ennél több adatot szeretne tárolni, Google One előfizetéssel megteheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.