Hirdetés

Probléma adódott, csak később repülhet a NASA Marson lévő helikoptere



|

Nem minden stimmelt egy tesztelés során, ez pedig bizony már elég ok a nagy pillanat elhalasztására.

Hirdetés

Egy ideje már a Mars felszínén tevékenykedik a NASA egyik rovere, a Perseverance, de akad arrafelé egy másik szerkezet is, aminek tevékenységét érdemes lehet figyelemmel kísérni.

A marsjáróval együtt ugyanis a vörös bolygóra utazott az Ingenuity elnevezésű különleges helikopter, ami időközben már landolt is, viszont a masina légbe emelkedésére még egy kicsit várniuk kell a tudósoknak és az érdeklődőknek.

Hirdetés

A NASA közlése szerint április 14-nél korábban nem fog repülni az Ingenuity, méghozzá azért, mert egy április 9-én elvégzett teszt során nem mentek teljesen simán a dolgok. A tesztelés túl korán ért véget, ugyanis probléma adódott a technikai gubancok kiszűrésére alkalmazott felügyeletidőzítővel a helikopter repülő módba váltása közben. Habár az űrügynökség elmondása alapján az Ingenuity állapota rendben van, megvizsgálják a jármű telemetriáját, hogy megállapíthassák, mi volt a gond, és eldönthessék, hogy mikor kerülhet sor az első repülésre.

A korábbi tervek szerint egyébként április 11-én emelkedett volna a levegőbe az Ingenuity, de ha jól mennek a dolgok, akkor hamarosan tényleg megnézhetjük, ahogy a masina fél percig lebeg 10 láb magasságban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.