Hirdetés

Processzorokkal volt terhes a nő, de lefülelték a vámon



|

Terhesnek álcázta magát, így csempészett volna át egy halom CPU-t a kínai határon.

Hirdetés

Talán senkinek nem újdonság, hogy az országok megvámolják a termékeket, mikor azok átlépik a határaikat. Nagyobb szállítmányok esetében is így van, illetve akkor is, mikor külföldről hazaérve valaki csak egy új alkatrészt, vagy valamilyen drágább kiegészítőt hozna át a határon.

Ezzel az adófajtával körülbelül egyidős a vám csalás fogalma, mikor valaki megpróbálja elkerülni a kötelezettség kifizetését egyszerű tagadással, vagy, mint az alábbi példánk is mutatja, mindenféle trükkös módszerrel.

Hirdetés

A legfrissebb sztori Kínából érkezett, és egy kabaréban is megállná a helyét. Egy kínai nő, Zhao, makaói nyaralásáról hazatérve a Gongbei Port repülőtéren lépett újra kínai földre, Zhuhaiban. A kínai vámőrök először nem figyeltek fel a nőre, aki ránézésre több hónapos terhesnek tűnt, később mégis kiemelték a sorból.

Mint kiderült, jól tették, Zhao ugyanis nem gyermeket hordott a szíve alatt, hanem processzorokat, méghozzá elég sokat.

A nő először állította, hogy 5-6 hónapos terhes, a vámellenőrök azonban nem adták fel, és rájöttek, hogy a hasa nem igazi, hanem egy protézisről van szó. Miután eltávolították, 200 Intel Alder Lake processzort találtak, továbbá 9 iPhone-t is lapult a csomagban.

Kínában egyébként ennek szokása van, korábban egy másik csempész 160 Alder Lake CPU-t ragasztott a testére, hogy így keljen át a határon, azonban őt is lekapcsolták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.