Hirdetés

Sikerült a trükk: már Androidot is futtathatsz iPhone-on



|

Nem kell más hozzá, csak egy iPhone 7, valamint egy frissen összedrótozott jailbreak szoftver, de nemsokára több almás mobilon is működni fog a módszer.

Hirdetés

Vannak a világon szent őrültek, akik olyasmikre vetemednek, amire mi, átlagos földi halandók sosem mernénk. Ők a "csakazértis" csatakiáltással ébredő emberek, akik például Dacia emblémát biggyesztettek egy Skoda elejére, esetleg egy almát szigetelőszalagoztak egy Windows alapú laptop fedelére, Pepsi címkét nyaltak egy Coca Colás palackra. De valahol mindannyian keressük az ilyen jellegű kihívásokat, mert ugyebár azt csak ne szabályozza senki, hogy egy adott termékkel, eszközzel, márkával mit csinálhatunk és mit nem. Ennek a sajátos gerillaharcnak egy új versenyzői akadtak: az emberek, akik Android futtatását tették lehetővé iPhone-on.

Hirdetés

A bájos kóder csapat a Correlium névre hallgat, és az általuk összerakott Project Sandcastle arra képes, hogy régebbi iPhone modellek bootloaderébe lép be a checkra1n jailbreak segítségével, majd feltelepít rá egy nagyjából működő Android verziót. A trükk egyelőre iPhone 7 és iPhone 7 Plus modellekkel működik, de a csapat további készülékek támogatását ígéri a közeljövőben.

Egyelőre azonban óvatosságra intenénk mindenkit, ugyanis a megoldás tényleg nagyon béta-szagú. A droidos almákon ugyanis még több fontos funkció betegeskedik, így például nem működik a kamera, a Bluetooth és a mobilnet, szóval lehetőség szerint olyan iPhone-okkal próbálkozzunk, amelyeket már nem használunk elsődleges telefonként. Ellenben appok elindulnak a rendszeren, lehet például játszani, navigálni, naptárat kezelni, wifivel pedig problémamentesen kapcsolódhatunk a netre is.

A Project Sandcastle többek között arra is jó lehet, hogy legyen egy másodlagos, androidos partíció a telefonon, amire "átbootolhatunk", és akár olyasmiket is csinálhatunk, aminek a nyomait később, egy iOS-ra visszabootolás után teljesen törölhetjük. Mivel a csapat által használt checkra1n egy olyan sebezhetőséget (checkm8 bootrom exploit) használ, ami az iPhone 4s-től az iPhone X-ig minden modellt érint, tényleg jöhetnek nemsokára a további támogatott modellek, és remélhetőleg a javított funkciók is. Ráadásul a checkm8 hardveres résen alapul, ezért ezt az Apple már utólag sem tudja kijavítani. Ha kipróbálnátok (csak saját felelősségre) a trükköt, itt találtok meg mindent hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.