Hirdetés

Project Voltera: izmos és megfizethető ARM-alapú PC-vel jelentkezett a Microsoft



|

A Surface Pro 9 Próból ismerős Snapdragon-chip hajtja a Microsoft legújabb számítógépét.

Hirdetés

A Microsoft évek óta igyekszik népszerűbbé tenni a Windows ARM-arhitektúrára igazított változatát, melynek részeként már tavaly beharangozták a Project Volterát, egy új fejlesztői hardvert, kimondottan ehhez a platformhoz.

A redmondiak most piacra is dobták a gépet, amely végül ugyan a sokkal kevésbé hangzatos "Windows Dev Kit 2023" néven támad, a teljesítményét és az árát elnézve viszont egyáltalán nincs szégyellni valója.

Hirdetés

A Mac minire emlékeztető, kecses dobozba épített Dev Kit 2023-at a tavaly bemutatott 8 cx Gen 3-as processzora hajtja, amelynek 5G-s variánsa a Microsoft legújabb csúcs-táblagépében, a Surface Pro 9-ben is ott zakatol. Az izmos chip mellé pedig 32 GB RAM és 512 GB-nyi SSD-tárhely jár, 3 db USB-A és 2 db USB-C porttal, amit egy Mini Display-kimenet, valamint a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 támogatás fejel meg.

A Dev Kit 2023 mindezzel 2 db, 4K/60 Hz-es monitorral is megbirkózik, de ha hajlandóak vagyunk lejjebb adni a felbontásból, akár 3 db megjelenítőt is ráköthetünk. Ami pedig az árat illeti, a Microsoft 599 dollárt (nettó 251 ezer forintot) kér a gépért, vagyis nem kimondottan az a vese-eladós kategória (összehasonlításként: a Mac mini 699 dollárról indul, 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel).

Az új hardver jelenleg 8 országban kapható, hozzánk legközelebb Németországban és Franciaországban lehet beszerezni, de az Egyesült Királyságból is rendelhető. A Microsoft célja, hogy egy olyan eszközt adjon a fejlesztőknek, amelyen natív környezetben készíthetik el a Windows ARM-es variánsára szánt alkalmazásaikat, nagyban megkönnyítve a munkafolyamatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.