Hirdetés

Pucér fotókat, adatokat és pénzt lophattak az ügyfelek mobiljairól a Google hivatalos szervizében



|

Az egyik károsult meztelen képeit még a közösségi médiában is posztolta az elkövető.

Hirdetés

Komoly vádakkal kell szembenéznie a Google-nek, miután két, egymástól független beszámoló is azt állítja, hogy a Pixel telefonok texasi szervizközpontjában valaki hozzáfért a garanciális javításra küldött mobilokhoz, és visszaélt azok tartalmával.

A károsultak egyike Jane McGonigal író-játékfejlesztő, aki a Twitteren mesélte el a történteket, a másik pedig egy ismeretlen felhasználó a Redditről.

Hirdetés

McGonigal arról ír, hogy a visszaküldött Pixelén valaki bejelentkezett a Gmail, Google Drive, Google Photos és Dropbox fiókjába is. Az aktivitási adatok alapján az elkövető valószínűleg pucér fotók után kutatott, mivel csupa olyan képet nyitott meg, melyek lengébb öltözetben (pl. fürdőruha, sportmelltartó) ábrázolták a mobil tulajdonosát.

Az illetéktelen behatoló még ahhoz is elég ravasz volt, hogy McGonigal Gmail-beállításaiban levélszemétként jelölje meg a Google biztonsági értesítéseit, így próbálva elrejteni a tevékenységét a károsult elől. A készülékkeresési funkcióval (Find My Device) látható információk alapján a bejelentkezések pontosan abban a texasi épületben történtek, ahová a Google a hibás telefont továbbította. McGonigal jelentette az esetet a vállalatnak és a rendőrségnek is.

Ha hihetünk a leírásnak, akkor ennél is rosszabbul járt az a redditező, aki a jogi tanácsokra szakosodott r/legaladvice csoportban érdeklődött a Google beperelésének lehetőségeiről. Az azóta törölt, de az Android Police képernyőfotóján azonban megőrzött poszt szerint az illető a felesége Pixeljét küldte garanciális javításra, ahol valaki hozzáfért a házaspár pucér fotóihoz, majd posztolta őket az asszony közösségi médiás profiljain.

"Emberek százai látták a péniszemet, beleértve a barátaink gyerekeit is."

-írta a bejegyzés:

Itt azonban nem állt meg a történet, a behatoló ugyanis a Google-fiókjából is megpróbálta kizárni a telefon tulajdonosát, valamint 5 dollárt utalt a PayPaljéről. Ez a károsult szintén arról ír, hogy a bejelentkezési adatok szerint a Google texasi központjában történhetett az incidens.

Cikkünk írásáig a keresőóriás nem reagált a vádakra, de ha igaznak bizonyulnak az előadott történetek, akkor komoly kártérítés elé nézhet a cég. Néhány éve ugyanis az Apple-nél is történt egy hasonló eset, melynek lezárásaként a cupertinóiak néhány hónapja több millió dollárt fizettek a pert indító károsultnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.