Hirdetés

Pucéran érkeznek ezentúl a Samsung mobilok



|

Nemcsak a Samsung Galaxy S21-ek dobozából hiányzik majd a töltő és a fülhallgató, de szerencsére az átmenet fokozatos lesz.

Hirdetés

Hosszú várakozás után a Samsung végre január 14-én bemutatta az idei év első csúcsmobiljait, de a Galaxy S21-család korántsem adott többet, mint elődei, sokkal inkább mínuszban áll a mérleg, már ami a kiegészítőket illeti.

A Galaxy S21, a Galaxy S21+, valamint a Galaxy S21 Ultra 5G készülékek estében ugyanis az eddigiekhez képest mindösszesen két dolgot találnak a vásárlók a telefon mellett a dobozban: egy USB-C - USB-C adatkábelt, valamint a kioldó tűt. A gyártó ráadásul most bejelentette, hogy ez a változás nem csak az S21-es termékcsaládra korlátozódik.

Hirdetés

A vállalat ügyfélélményért felelős vezetője, Patrick Chomet ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: a töltők és a fülhallgatók fokozatos eltávolítása a dobozokból a fenntartható fogyasztás problémáinak kezelésében segít, amit a vásárlók joggal érezhetnek, ugyanis folyamatosan csak kapják és kapják a felesleges tartozékokat az új készülékek vásárlásakor.

Noha világos, hogy a végső cél az az, hogy semmilyen Samsung telefonhoz vagy egyéb eszközhöz nem fog járni majd töltő és fülhallgató, a "fokozatos eltávolítás" azt sugallja, hogy a korlátozás nem azonnali hatályú és univerzális.

Azaz a jövőben egyes Samsung mobilok mellett ott lesz mindkettő, vagy legalább az egyik kiegészítő, majd előbb-utóbb végleg kikopnak a dobozokból.

A gyártó szerint ezt a lépést az is indokolja, hogy a fogyasztók főként a régi tartozékaikat használják, ezért az újabb töltő és fülhallgató mellékelése nem környezetkímélő. Másik indoka a dél-koreai cégnek, hogy mivel 2017 óta általánosította az USB-C portokat, a töltői továbbra is működnek az újabb Samsung Galaxy készülékekkel.

Hogy a következő telefonokhoz kapunk vagy sem töltőt és fülhallgatót, arról egyelőre csak találgatni tudunk, de valószínű az, hogy a Samsung Galaxy S22 termékcsaládban nem lesznek, ha már az S21 sorozatban sincsenek. Mint ismeretes, a töltőt először az Apple vette ki a dobozból, az iPhone 12 mellé már nem csomagolt. Akkor a Samsung kritizálta a lépést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.