Hirdetés

Putyin kirúgta az orosz űrügynökség vezetőjét



|

Az eddigi miniszterelnök-helyettes váltja Dmitrij Rogozint a Roszkoszmosz élén.

Hirdetés

Pénteken jelent meg az a Vlagyimir Putyin aláírásával ellátott rendelet, amely azonnali hatállyal felmenti Dmitrij Rogozint, az Orosz Szövetségi Űrügynökség, a Roszkoszmosz elnökét. A szakember korábban azzal került be a híreket, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanását követően heves vitába keveredett a NASA egyik volt űrhajósával, teljesen begőzölt, miután Elon Musk Starlink rendszerekkel segítette ki Ukrajnát, de még attól sem riadt vissza, hogy atomháborúval fenyegetőzzön.

Mindazonáltal a háború melletti harcos kiállása sem volt elég ahhoz, hogy megőrizze pozícióját, ugyanis menesztették, a helyére pedig Jurij Boriszovot, az eddigi miniszterelnök-helyettest nevezték ki.

Hirdetés

Rogozin 2018-tól állt a Roszkoszmosz élén, leváltása okát nem hozták nyilvánosságra. Újságírói kérdésre Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője mindössze annyit árult el, hogy a munkájával nem volt gond, később új megbízást kap. Eközben Boriszov megüresedett székében Gyenisz Manturov, az eddigi kereskedelmi és ipari miniszter foglal helyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.