Hirdetés

QD-OLED tévéket mutat be hamarosan a Samsung és a Sony



|

Több éve téma a technológia megjelenése, most már csak karnyújtásnyira vagyunk az indulástól.

Hirdetés

2019-ben írtunk először arról, hogy a Samsung tervezi az átállást a QD-OLED technológiára, amivel minden eddiginél fényesebb és színpontosabb megjelenítés válna elérhetővé. Most több koreai forrás is megerősítette, hogy ezek a tévék már gőzerővel készülnek és nem csak a Samsung, hanem a Sony is piacra fogja dobni a saját megoldásait, már QD-OLED panelekkel.

Hirdetés

Egy korai jelentés így fogalmaz:

"A Samsung Electronics a 2022-es eszközeinek listáját hamarosan QD tévékkel (QD-OLED) bővíti. A paneleket a Samsung Display szállítja majd decembertől, a gyártó pedig először a CES2022 alkalmával fogja bemutatni az új technológiát használó televízióit. [...] A megjelenést valamikor 2022 első negyedévére tervezik."

A QD-OLED panelek nagy előnye az LCD megoldásokkal szemben, hogy minden pixel fényereje önállóan módosítható, így 4K felbontásnál körülbelül 8,3 millió különálló fényforrásról beszélhetünk. Szintén fontos, hogy kisebb a válaszideje és jelentősen nagyobb betekintési szöge van, miközben szebb feketét tud megjeleníteni, mint a mostani Neo QLED és QLED modellek.

A tévés piac harmadik legnagyobb szereplője, a Sony szintén 2022-re tervezi az első QD-OLED modelljeinek indulását, amikben szintén a Samsung Display által gyártott panelek kapnak majd helyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.