Hirdetés

Ez az első 8K-s videó, amit Snapdragon 865-ös mobillal vettek fel



|

A Qualcomm megosztotta a legelső olyan 8K-s videofelvételt, ami az idei csúcslapkájára építve készült.

Hirdetés

A Qualcomm tavaly decemberben mutatta be a Snapdragon 865-öt, ami a 2020-as csúcsmobilokba kerülő top SoC lesz androidos oldalon. Ebben a hónapban debütálnak majd az erre építő első prémium készülékek, a Qualcomm pedig emiatt kiadta az első 8K-s videót, amit Snapdragon 865-re építő mobillal vettek fel. 

Hirdetés

A Spectra 480 képkezelő másodpercenként 2 gigapixelt tud feldolgozni a 8K-s videóknál, a 4320p-s első klipet pedig egy 48 megapixeles Sony IMX586 szenzort használó prototípussal vették fel. A Snapdragon 865 emellett 960 fps-sel felvett lassított felvételeket is támogat, és 64 megapixeles képkészítést 4K-s HDR-videók felvétele közben. 

A 8K-s videót még novemberben, Arizonában rögzítették, igyekeztek drámai képsorokat felvenni. Az persze már egy másik kérdés, hogy mennyire és milyen hamar terjednek majd el a 8K-s tartalmak a tévés és a mobilos piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.