Hirdetés

5G-alapú kiterjesztett valóságot akar a Qualcomm



|

Ezt a platformot szolgálja ki a most bemutatott új Snapdragon XR2 chip.

Hirdetés

A Qualcomm következő-generációs lapkái 5G-t visznek a prémium és a középkategóriás okostelefonokba, azonban az 5G nem csak a mobilokról szól. A következő években több milliárd eszköz építhet az 5G-re, a Qualcomm pedig mindenben benne akar lenni.

Hirdetés

Az új Snapdragon XR2 egy 5G-kész chip, az 5G-re építő kiterjesztett valósághoz és virtuális valósághoz, pontosabban az ezekre építő headsetekhez. 

A tavalyi XR1-hez képest dupla processzor- és grafikus teljesítmény amit kapunk, akad gépi látást segítő dedikált processzor, 90 fps mellett pedig már oldalanként egy-egy 3Kx3K-s kijelzőt is kezelhet a chip, amely 7 kamerából kapja az adatokat és 360 fokos 8K-s videó lejátszására alkalmas 60 fps mellett, persze 3D-s térhangzással. 

Az új processzor VR- és AR-headsetekbe, XR Viewerekbe, illetve PC-n keresztüli vagy 5G-n át felhőn keresztüli feldolgozáshoz nézegetésre alkalmas headsetekbe kerülhet. Ez utóbbival olyan VR-élményt kaptunk, mint PC-re kötve, csak épp PC nélkül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.