Hirdetés

Quest 2 Pro néven érkezhet az Oculus új headsete



|

Egy megbízható elemző szerint még az idén befuthat az újdonság, és a specifikációról is kiderülhetett egy s más.

Hirdetés

A Facebook Inc. tavalyi átnevezése valószínűleg a vállalat szárnyai alá tartozó Oculus számára tartogatta a legnagyobb változást, a VR-eszközökért felelős cég ugyanis elvesztette a saját márkanevét, így a termékei már a Meta-logóval szerepelnek a webshopban.

A folytatást illetően pedig nemrég Ming-Chi Kuo, a többnyire az Apple újdonságainak kiszivárogtatásáról ismert elemző jelentkezett egy jóslattal, melynek alapján már nem kell sokat várnunk az egykori Oculus következő nagy dobására.

Hirdetés

A jelentéseit általában beszállítói forrásokra alapozó Kuo úgy értesült, hogy a Meta még az idén, valamikor az év második felében jelentkezni fog egy új headsettel, amiben mindkét szemnél 1-1 2,48 hüvelykes, 2160x2160 felbontású mini-LED kijelző dolgozik, a kompakt kialakítás jegyében pedig nem a megszokott Fresnel, hanem dupla Pancake-kialakítású lencséket használ majd.

Kuo szerint a korábbi találgatásokkal ellentétben az eszköz nem a régen várt Quest 3-at takarja, hanem Quest 2 Pro néven, tehát a gyártó legsikeresebb modelljének fejlettebb kiadásaként küldik ringbe, és képes lesz felismerni az arckifejezéseinket is.

Fontos ugyanakkor leszögeznünk, hogy Kuo sem ad 100%-ig pontos előrejelzéseket (ami az Apple termékeket illeti, 72,5%-on áll), így korai lenne elkiabálnunk a dolgot. Az viszont valószínű, hogy az idén tényleg kapunk egy új headsetet, hiszen a Quest 2-t még 2020-ban dobták piacra, Zuckerbergék pedig azóta látványosan letették a garast a VR-alapú metaverzum mellett, amihez az eszközök frontján is dukálna egy frissítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.