Hirdetés

Rajzolt bálnák képeivel ért el százmillió forint feletti profitot egy 12 éves fiú



|

Ha a jövő generációi Benyamin Ahmed példáját követik, a jövőben nem YouTuberek, hanem NFT-gyárosok szeretnének majd lenni.

Hirdetés

Már az NFT-kről szóló tavaszi elemzésünk során is volt olyan PC Worldös szakértő, aki szerint bőven a reális értékük felett cserélnek gazdát bizonyos tokenek, egy friss, a technológiához kapcsolódó hírt olvasva pedig lehet, hogy te is hamar egy álláspontra kerülsz vele. A CNBC beszámolója szerint egy általános iskolás korú srácnak is sikerült több mint százmillió forintnak megfelelő Etherre szert tennie mindössze két hónap alatt, a siker kulcsa pedig az NFT-kben rejlett.

Hirdetés

A mindössze tizenkétéves londoni Benyamin Ahmed édesapja webfejlesztő, ezért a srác már rendkívül fiatalon, ötévesen elkezdett programozni. Eleinte HTML-lel és CSS-sel foglalkozott, később pedig a JavaScripttel és más programnyelvekkel is megismerkedett. Viszont miután néhány hónapja találkozott az NFT-kkel, nekivágott, hogy létrehozza saját virtuális, hitelesített műalkotásait. Mindössze két hónap alatt két kollekciót is összehozott, ami közben megtanulta, hogyan írhatja meg az NFT-khez szükséges kódot, amihez online oktatóanyagokat és discordos ismerőseinek segítségét vette igénybe - egyikük egy működő sablont is adott neki a munkához.

Első projektje, a Minecraft Yee Haa nevű kollekció negyven, különböző színű, a Minecraft karaktereire valamelyest hasonlító avatárból állt, ami jó gyakorlatnak bizonyult. Következő alkotása, a Weird Whales már összetettebb módszerrel készült, a benne szereplő 3350 pixel art bálnát egy program sorsolta össze az Ahmed által megrajzolt elemekből. Ez utóbbi projektje hozta meg az igazi sikert a fiú számára, a bálnák NFT-jeinek első eladásából egy nap alatt több mint 80 ether ütötte a markát, az újraértékesítésükre vonatkozó 2,5%-os jutalékból pedig még harminc etherrel lett vastagabb digitális pénztárcája.

Ahmed - akinek a történetére a Reddit társalapítója, Alexis Ohanian is felfigyelt - egyébként nem tervezi, hogy hagyományos valutára váltaná kriptopénzét. "Azt bizonyíthatja, hogy a jövőben talán nem mindenkinek kell bankszámla, csak egy ether-cím és egy digitális pénztárca" - mondta. A fiú egyébként további NFT-k készítését tervezi és arra számít, hogy a jövőbeli sikeres NFT-k valamilyen mémhez kapcsolódnak majd. De fontosnak tartja azt is, hogy a szellemi termékeit védje, ezért már a Weird Whales levédetésén is dolgoznak édesapjával, ami Ahmed szerint a jövője záloga is lehet.

"Amikor az emberek vásárolnak a Weird Whales-ből, belém és a jövőmbe fektetnek. Ha úgy folytatom, ahogy eddig haladtam, lehet, hogy én is olyan tech-vállalkozó lehetek, mint Elon Musk, vagy Jeff Bezos"

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.