Hirdetés

Rákanyarodik a nemzetközi rajtra a Redmi Note 12



|

A Redmi bejelentette az első országot, ahol Kínán kívül elérhető lesz a készülék

Hirdetés

A megfizethető és erős okostelefonokkal berobbant Xiaomi még 2013-ban indította útjára a közép- és belépő szintű készülékeket tömörítő Redmi-termékvonalat, amely idővel olyan sikeressé vált, hogy 2019 óta már önálló márkaként nyomul a piacon.

A Redmi-paletta csúcsát a Note-széria képviseli, ez pedig októberben váltott generációt az első körben csak Kínában elérhetővé tett Redmi Note 12 5G-vel, a Redmi Note 12 Próval, Redmi Note 12 Pro +-szal és a Redmi Note 12 Pro Discoveryvel. Azt ugyan továbbra sem tudni, hogy mikor kerülhet sor az európai rajtra, a cég friss bejelentése azonban azt jelzi, hogy nem lehet messze a nemzetközi offenzíva.

Hirdetés

A márka indiai képviselete ugyanis a Twitteren már megnyomta a Start-gombot a marketinges gépezeten, és egy képpel adott hírt a Redmi Note 12 közelgő helyi rajtjáról. Dátum ugyan ebben a posztban sem szerepel, egy szivárogtató viszont másnap arról írt, hogy az értesülései szerint december 23-án indul a friss zászlóshajók indiai forgalmazása.

Az európai rajtra tehát valamikor ezt követően kerülhet sor, hacsak a Redmi addig nem jelentkezik egy hasonló tweettel a vén kontinensen is. A másik nagy kérdés, hogy a márka végül milyen modelleket hoz az EU-ba, hiszen a kínai gyártók körében nem ritka, hogy eltérő specifikációkkal és típusokkal veszik célba a nyugati vásárlókat.

A pletykák szerint Indiába például eleve nem érkezik a Redmi Note 12 Pro Discovery, amely 210 W-os gyorstöltéssel különbözteti meg magát. A sorozat második legdrágább tagja a Note 12 Pro+, ebben egy MediaTek Dimensity 1080-as SoC duruzsol, tárhelytől függően 8/12GB memóriával, 6,7 hüvelykes (120 Hz) OLED-kijelzővel és 200 megapixeles hátlapi kamerával. A Redmi mindezért Kínában 339 dollárnyi jüant kér, ami adók nélkül kb. 135 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.