Hirdetés

Randiappot készített a TikTok korábbi elnöke, és jobb lehet, mint a Tinder



|

Alex Hofmann akkor lépett le, mikor a musical.ly-ből TikTokot csináltak.

Hirdetés

A TikTok hódítása már régebben elkezdődött, mint hogy maga az app létezett volna: a szolgáltatás már 5-6 évvel ezelőtt is rendkívül sok felhasználóval rendelkezett, csak éppen akkor még másképp hivatkoztunk rá. A musical.ly nevű appot végül 2018-ban, körülbelül 1 milliárd dollárért vásárolta meg a ByteDance, ekkor született meg a TikTok.

Értelemszerűen a tulajdonosváltással több döntéshozói pozícióban is cserélődtek az emberek, például az elnök, Alex Hofmann is elhagyta a hajót.

Hirdetés

Hofmann eleinte befektetőként képzelte el a jövőjét, hamar rájött azonban, hogy továbbra is appokkal szeretne foglalkozni, így nem sokkal később megalapította a 9countot, ami már több alkalmazás anyavállalataként működik.

Ők jegyzik például az Everlandet, ahol bármikor gyűjthetünk egy kis inspirációt, de ők készítették a nagyon hasznos Helpline - helpful hotlines nevű alkalmazást is, ami egy helyre gyűjti a segélyvonalakat. A cég eddigi legsikeresebb appja a Wink, ahol a fiatal generáció tagjai új barátokat kereshetnek.

Hofmann elmondta, a Wink már több millió felhasználóval rendelkezik, akik biztonságáért egy 15 fős moderátori gárda dolgozik. Ahogy az app egyre nagyobbra nőtt, egyre csak érkeztek a kérdések, hogy nem terveznek-e egy hasonló randialkalmazást is készíteni, melynek segítségével a 18 év felettiek ismerkedhetnének szintén regisztrált, a környékükön lakó felhasználókkal.

A legtöbb népszerű randialkalmazással ellentétben a Sparknál nem kell senkit jobbra vagy balra húzni, helyette egy rácson látható mindenki, aki a meghatározott körzeten belül található, privát üzenetet azonban csak azok a felhasználók küldhetnek egymásnak, akik oda-vissza kedvelték egymást.

Hofmann csapata ebben az esetben is nagy figyelmet fordít arra, hogy senkinek ne essen bántódása az appban, így egy állandóan elérhető moderátor csapat mellett egy MI is figyeli, hogy semmilyen NSFW tartalom ne kerülhessen fel senki profiljára.

Hamarosan kiderül, hogy a számos versenyző közül képes lesz-e kiemelkedni a Spark. Szerintetek van még igény egy újabb randi appra a piacon?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.