Hirdetés

Rárepültek a vásárlók az iPhone 13 Próra, sokat kell várni a csúcsmodellekre



|

Hiába a 400 ezer forint feletti árazás, többhetes várólista alakult ki a zászlóshajóknál.

Hirdetés

Az Apple a múlt héten mutatta be legújabb telefonjait, és így már hivatalos, hogy ismét 4 modellt kaptunk. A belépő szintet az iPhone 13 mini (5,4") és az iPhone 13 (6,1") képviselik, míg a prémium vásárlókat az iPhone 13 Pro (6,1") és az iPhone 13 Pro Max (6,7") szolgálja ki.

Az újdonságok előrendelése szeptember 17-én indult, néhány nappal a rajt után viszont jól látszik, hogy a drágább modellekre máris komoly várólista alakult ki.

Hirdetés

Az Apple hazai webshopja ugyanis cikkünk írásakor már 4-5 hetes szállítási időt ígér az iPhone 13 Pro és a 13 Pro Max különböző variánsaira, míg az iPhone 13 mini és a 13 esetében szeptember 24-27-i teljesítést jelez a konfigurátor.

Magyarán a 295 ezer forintos és a 335 ezer forintos változat iránt érdeklődők még jó eséllyel behúzhatják az új telefonjukat akár a megjelenés napján (szeptember 24.) is, míg a 425 ezer forintról induló prémium kiadásokra 28-35 napig kell várni. Ez összességében nem mondható vészesnek abból a szempontból, hogy a korábbi években az alapmodellekből sem mindig hagytak a lelkes előrendelők.

A Pro-hiány egyébként egész korán beállhatott, a 9to5Mac legalábbis már az előrendelések megnyitása után nem sokkal arról írt, hogy október 6-11. közé csúsztak az iPhone 13 Pro szállításai az Egyesült Államokban.

A prémium változatok a 120 Hz-es kijelző, a jobb üzemidő, a több memória és a fejlettebb kamerafunkciók miatt lehetnek ilyen kapósak, ám az is fontos tényező, hogy a legtöbb korai vásárló általában a tehetősebb rétegekből és a rajongók közül kerül ki, akik többnyire a drágább opciókra utaznak. Végezetül pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy az Apple valószínűleg eleve nagyobb készlettel vág bele a belépő szintű modellek rajtjába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.