Hirdetés

Lélegeztetőgépeket működtetnek majd a Raspberry Pi lapka PC-k



|

Az idei negyedévben a Raspberry Pi Foundation 250 000 darab Pi Zerót szeretne legyártani.

Hirdetés

A koronavírusjárvány továbbra is komoly problémát okoz az országok egészségügyi rendszere számára, és nagy az igény a lélegeztetőgépekre. Sok gyártó igyekszik most gyorsabban és olcsóbban előállítható modelleket készíteni, ezért a pénztárcakímélő Raspberry Pi lapka PC-k kedvelt választást jelentenek az alkatrészek listáján. A Raspberry Pi Foundation emiatt fokozza a Pi Zero gyártását, és csak ebben a negyedévben 250 000 darabot tenne elérhetővé. Az 5 dolláros termék csak egymagos, 1 GHz-es CPU-val és 512 MB RAM-mal rendelkezik, de ez bőven elég a lélegeztetőgépek működtetéséhez. 

Hirdetés

Szintén kedvelt választás a gyártó terméke azért, mert gyorsan eljut a megrendelőkhöz. A lapka PC-ket ugyanis készletre gyártják, nem pedig rendelésre, vagyis rövid idő alatt nagy mennyiséggel tudnak előállni.

Az idei első negyedévben 192 000 Pi Zero és Pi Zero W készült el, ezt a mennyiséget szeretnék most feljebb tornázni. Eben Upton ügyvezető szerint egyébként most először használják a termékeiket orvosi eszközök alkatrészeként. A szakértők azt remélik, hogy mindennek hatására több lélegeztetőgép készülhet, amelyekkel további életeket menthetnek meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.