Hirdetés

Ezeket a telefonokat zöldségek inspirálták



|

A mobilok külseje általában megszokott sémákat követ, egy japán dizájner ezért új inspirációt keresett, és szokatlan helyen talált is: a konyhában.

Hirdetés

- Milyen legyen az új mobilunk külseje?
- Legyen mondjuk fekete, mert az elegáns.
- Á, ezer másik modell néz ki ugyanígy.
- Akkor legyen fém, vagy fémhatású, mert az férfias és sportos.
- Oké, de ilyenből is van már egy csomó.
- Legyenek akkor vidám színek, piros, kék... legfeljebb majd valami fantázianevet aggatunk rá, hajnali napkorong, meg mélytengeri árnyék.
- Nem, ez se jó, a hangzatos nevek ellenére ez csak piros lesz meg kék, és ilyenből is van annyi, mint a szemét.
- Akkor mégis honnan a fenéből akasszak le valami olyan dizájnt, ami egy kicsit is egyedi? A fenébe az egésszel, kimegyek a konyhába egy kávéért.
(...)
- Te figyelj csak, ez a hagyma egész érdekes...

Hirdetés

Egyáltalán nem biztos, hogy így hangzott az Oppo egykori almárkája, a Realme irodáiban zajló beszélgetés, de egy biztos: a Realme X Master Edition mobilok egyáltalán nem követik a fent felsorolt színsémákat. Tervezésükhöz ugyanis felkérték Naoto Fukasawa japán ipari dizájnert, aki korábban is több különleges kinézetű eszközért felelt már. Ő pedig valóban a konyhában találta meg a telefonok látványtervéhez szükséges inspirációt, a hátlapok kialakítása (és a gyári UI téma) a kétfajta modellben a vöröshagyma és a fokhagyma textúráira épül.

Ez egyrészt az alapszíneket jelenti (értelemszerűen a vöröshagymás verzió egyfajta világosbarnás árnyalat míg a fokhagymás törtfehér), de egy 3D felületkezeléssel együtt, amely hosszanti irányban többféleképpen töri meg a fényt és valóban egyfajta természetességet sugalló érzetet kelt, bár persze semmiképp sem fogjuk összekeverni a konyhapulton hagyott mobilokat a hagymákkal.

A Realme telefonok egyelőre csak Kínában jelennek meg, szóval a fene tudja, lesznek-e mifelénk is hagymás mobilok, de amikor a hírfolyamban elénk ugrott a hír, nem tudtuk nem megosztani. Emellett kíváncsiak vagyunk, ti milyen hatásokkal dobnátok fel az unalmas mobildizájnokat. Elefántbőrt imitáló textúra? Érintésre közepesen durva smirglit idéző felület? Nyúlszőr? A hagyma után ugyanis már bármit el tudunk képzelni.

Lezárásként pedig jöjjön egy videó arról, milyen hihetetlen inspirációs és lelki folyamat végére alakult ki a dizájner fejében ez a spirituálisan és mentálisan egyaránt önmagát kiteljesítő alkotás:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.