Hirdetés

RealSense ID: az arcunk alapján azonosítana minket az Intel



|

Mélységérzékelők, mesterséges intelligencia, arcfelismerés: a Face ID alternatíváján dolgozik az Intel.

Hirdetés

Az Intel bemutatta a Face ID alternatíváját, RealSense ID néven: egy olyan arcfelismerő rendszerről van szó, ami a mélységérzékelőket mesterséges intelligenciával kombinálja. A RealSense ID ennek megfelelően két kamerát és különleges szenzorokat alkalmaz az azonosításhoz, fejlett neurális hálózat segítségével. Az Intel azt álmodta meg, hogy az okoseszközök így azonosítanak majd minket. 

A beállítás állítólag könnyű, a biztonsági chip pedig helyben tárol és titkosít minden adatot, állítólag éppen úgy, mint az iPhone és iPad készülékeken.

Hirdetés

Az Intel szerint a RealSense ID használható lehet különféle terminálokban, ATM-ekben, okoslakatoknál, záraknál, ráadásul képekkel, maszkokkal és videókkal nem verhető át a gyártó szerint. Állítólag pont olyan biztonságos, mint az Apple Face ID-ja (1 a millióhoz az esélye, hogy átverik a rendszert). 

Az arcfelismeréssel kapcsolatban óriási botrányok voltak az utóbbi években, sok cég eltávolodott a technológiától emiatt. Furcsa látni, hogy az Intel most mégis ilyen irányba fejleszt, főleg, hogy sokak nyomására állítólag az Apple is visszahozza a Touch ID-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.