Hirdetés

A Reddit szigorúbban figyeli a más emberek személyazonosságával való visszaélést



|

A szándékos félrevezetés megelőzése végett mindenképp száműzve lesz az oldalról mások megszemélyesítése és ez nem csak a kamu profilokat, de a DeepFake videókat is érintheti.

Hirdetés

Közelednek az amerikai választások, melynek kampánya már négy évvel ezelőtt is jócskán érintette a közösségi médiát; ilyenkor persze elszaporodnak a felületeken a trollok, az álhírek és kamu posztok, a Reddit pedig ezek ellen próbál fellépni. A frissített felhasználói szabályzat értelmében minden olyan poszt és felhasználó eltávolításra kerül, akik a megtévesztés érdekében másnak próbálják kiadni magukat.

Hirdetés

Ez alapvetően egy érthető lépés, hiszen ezekben az időszakokban eleve igen feszült a közhangulat, a szándékosan félrevezető információk pedig csak fokozzák az indulatokat, viszont egy kicsit tartunk attól, hogy a legjobb DeepFake alkotások is áldozatul eshetnek a tisztogatásnak. Noha a Reddit azt kiemelte, hogy a szatirikus vagy paródia céllal készült tartalmakat nem áll szándékukban korlátozni, de mind tudnánk olyan példákat mondani, amikor az algoritmusok olyan dolgokat is megnyirbáltak, amiket nem kellett volna.

Szakértők szerint a DeepFake - az a technológia, amivel digitálisan kicserélik valakinek az arcát - elképesztően gyorsan fejlődik, így egyre hihetőbb képsorokat lehet majd vele előállítani, míg maga a folyamat egyszerűsödik, tehát egyre többen lesznek képesek felhasználni. Már volt rá példa, hogy így készültek olyan videók, melyeknek a szándékos félrevezetés volt a célja, tehát a lépésre mindenképp szükség volt, mi pedig csak reménykedni tudunk, hogy az algoritmusok felismerik az iróniát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.