Hirdetés

Régen várt funkcióval bővül az iOS 16 és a macOS Ventura videólejátszója



|

Felgyorsult világunkban sokan fognak örülni az Apple-eszközökön beköszönő új lehetőségnek.

Hirdetés

Ahogy az lenni szokott, az Apple WWDC fejlesztői konferenciáján hivatalosan is leleplezték az almás cég következő generációs operációs rendszereit, köztük az iOS és az iPadOS 16-os verziójával, valamint az okosórás watchOS 9-cel és a számtógépekre szánt macOS Venturával (a tvOS 16 nem került szóba a nyitóműsorban).

Az ősszel érkező szoftverek számos újdonságot tartogatnak, ám lesz egy praktikus funkció, ami a watchOS kivételével az összes platformon visszaköszön majd.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a változtatható sebesség a beépített videólejátszóban. Az erre szolgáló lehetőség már több helyen, így például a YouTube-on és a Netflixen is alapvetőnek számít, ezért remek hír, hogy végre a cupertinóiak is veszik a lapot, és rendszerszinten integrálják a funkciót.

A fejlesztőkkel megosztott oktatóanyag tanulsága szerint négy (0,5x, 1,25x, 1,5x, 2x-es) alternatív lejátszási sebesség közül választhatunk majd az iOS 16-ban, az iPadOS 16-ban, a tvOS 16-ban és a macOS Venturában. Az alábbi képeken az iOS 16 és a tvOS 16 felületén csodálhatjuk meg az átszabott UI-t.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az Apple nem teszi kötelezővé a változtatás alkalmazását, így később is előfordulhat, hogy egyes appok nem támogatják majd a lejátszási sebesség babrálását. A fejlesztők részéről viszont csak a funkció letiltása igényel külön intézkedést, az érintett operációs rendszerek SDK-iban ugyanis automatikusan aktiválják majd a lehetőséget.  

Ha részletesebben is érdekelnek az iOS 16 újdonságai, ebben a cikkben minden tudnivalót összegyűjtöttünk neked.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.