Hirdetés

Régen várt változás érkezett az Instagramra



|

A cég vezetője Mark Zuckerberggel beszélgetve jelentette be a jó hírt.

Hirdetés

Az Instagram napjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldala, ennek ellenére sok tekintetben korlátozva van rajta a kommunikáció. A posztokban nem lehet linkeket elhelyezni - a "link a bióban" szófordulat az Insta-felhasználók számára már teljesen hétköznapinak számít - és a kommentelési lehetőségeket tekintve sem volt annyira sokoldalú a platform, mint akár a Facebook, akár más hálózatok.

Ez azonban most megváltozott, miután Adam Mosseri, az Instagram vezetője a legutóbbi Instagram Channels beszélgetése során nem mást látott vendégül, mint Mark Zuckerberget a Meta fővezérét.

Hirdetés

A mostani újdonságra sokan fogják mondani, hogy 'na végre', de a lényeg, hogy mától fogva GIF-eket is lehet használni a kommentek között

- mondta a főnökének Mosseri.

A képmegosztó oldalon mostantól a Giphy szolgáltatásán keresztül lehet különféle GIF-ekkel reagálni a kedvenc tartalomgyárosaink posztjai alatt. Érdekesség, hogy a Giphy korábban szintén a Meta birtokában volt, azonban a brit versenyhivatal, a Competition and Markets Authority - amely mostanában a Microsoft által felvásárolni kívánt Activision Blizzarddal kapcsolatos döntése miatt szerepel gyakran a hírekben - arra kényszerítette Zuckerberg vállalatát, hogy adja el a GIF-megosztós céget.

Mosseri azt is elárulta, hogy tesztelik a Reels videóknál a feliratok használatát. A Mosseri által megosztott képek tanúsága szerint ez a Meta által 2021-ben bevezetett automatikus feliratozási funkció kiterjesztését jelentheti.

Elképzelhető, hogy a funkció nem jelenik meg azonnal minden felhasználónál, így érdemes ellenőrizni, hogy a legfrissebb változatot használjuk-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.