Hirdetés

Régi ismerős térhet vissza az Office-ba



|

A Microsoft kihívta maga ellen a sorsot, most teljesíteniük kell a közönség akaratát.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek még Clippyre, a beszélő gemkapocsra, aki 1999-ben bukkant fel a Microsoft Office 97-ben, és egészen 2007-ig osztogatta a sokszor inkább idegesítő, mint hasznos tanácsait a redmondiak irodai szoftvereiben.

A magyarul Gem Gézának is hívott Office Segédet valószínűleg nem sokan hiányolják az Office modern változatából, egészen eddig legalábbis erre fogadtunk volna. Most viszont már nem lehetünk olyan biztosak a dologban, miután a Microsoft hivatalos Twitter-fiókján hatalmas sikert aratott egy bejegyzés, ami pozitív reakció esetén Clippy visszatérését helyezte kilátásba.

Hirdetés

Az ajánlat szerint 20 ezer kedvelésnek kellett volna összejönnie, hogy a hírhedt segéd leváltsa a gemkapocs emojit az Office 365-ben, és ha a redmondiak tartani akarják a szavukat, akkor ez így is lesz, a cikk írásáig ugyanis több mint 135 000 ember jelezte, hogy kedvére való az ötlet.

A lelkes fogadtatás alapján Clippy emlékét alaposan megszépítette az idő. Ki tudja, később talán méltatlanul elfeledett kollégái, Gombóc (The Dot), Segíts Elek (F-1), Office Embléma (Office Logo), Glóbusz (Mother Nature), Offica (Links), és Blöki (Rocky) is visszatérhetnek.

Persze az emoji-lét közel sem olyan méltóságteljes, mint a Word sarkából beleugatni a felhasználók munkájába, de ez is több a semminél. Már csak az a kérdés, hogy a Microsoft tényleg komolyan gondolja az ötletet, vagy csak annyi fog történni, hogy a posztot elkövető közösségi média menedzsernek új állás után kell néznie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.