Hirdetés

Régóta várt funkciókkal bővült a Messenger



|

Emellett GIF-eket, matricákat és reakciógombokat is kapunk.

Hirdetés

Az időközben Metává átvedlett Facebook még 2020-ban vezette be az automatikusan eltűnő üzeneteket a szárnyai alá tartozó WhatsAppon, a Messengeren és az Instagramon. A beállítás segítségével a chatekben folytatott beszélgetések tartalma magától törlődik, így utólag egyik fél sem férhet hozzá a leírtakhoz.

A trükközés elkerülése végett az alkalmazások már a kezdetek óta figyelmeztetnek, ha valaki képernyőfotót készít az eltűnő üzenetekről, a kétoldalú titkosítással védett beszélgetésekben viszont nem volt elérhető ez a biztonsági funkció.

Hirdetés

A továbbiakban viszont itt is kapjuk majd az értesítéseket, amit maga Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója jelentett be a saját Facebook-oldalán. De nem ez a CEO egyetlen jó híre, mivel a normál beszélgetésekben már jó ideje elérhető GIF-ek, matricák és reakciók is érkeznek a titkosított chatekbe.

Az újdonságok fokozatosan válnak elérhetővé mindenkinél, így érdemes később ismét próbálkozni, ha a cikk olvasásakor még nem látjuk a változást. Ha pedig még a titkosított beszélgetések lehetőségét sem fedezted fel, a Messenger beszélgetésekben a partner nevére nyomva csalhatod elő a menüt, ahol a "Titkos beszélgetések indítása" lehetőséget kell kiválasztani. Az üzenetek eltüntetését egy kicsit lejjebb találod,  "Eltűnéses mód" néven.

Szintén remek hír, hogy a végpontok közötti titkosítás mostantól a Messengerben indított hang- és videohívásokra is kiterjed. Sőt, még csoportos beszélgetés során is be lehet kapcsolni ezt a funkciót, amely a WhatsAppon egyébként alapból élesítve van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.