Hirdetés

Régóta várt kontrollertámogatást kap az iOS 16



|

Örülhetnek végre azok, akik iOS-t használó eszközökön szerettek volna Nintendo Switch-es kontrollerekkel játszani.

Hirdetés

Bár az Apple külön nem reklámozta a dolgot, kiderült, hogy a nemrég bemutatott iOS 16 támogatni fogja a Nintendo Switch konzol kontrollereit, vagyis a Joy-Conokat és a Pro Controllert is. A cupertinóiak mindezt nem verték nagy dobra, de Riley Testut alábbi tweetjéből (és az ezt követői további bejegyzésekből) kiderült, hogy a Nintendo kontrollerei tökéletesen működnek a Delta nevezetű iOS-es emulátorral használva.

Testut beszámolója szerint akár a jobb vagy a bal Joy-Cont, akár egyszerre mindkettőt is rá lehet kötni az iOS-es Apple eszközre, és ugyanez a helyzet a klasszikusabb Pro Controller perifériával is.

Hirdetés

A kontrollerek beállításait a Settings applikáció Bluetooth menüpontjában lehet elvégezni, ezt pedig az iOS 16 bétaverziójába is meg lehet már csinálni akár a mai napon. Az iOS 16 megjelenésére egyébként idén ősszel lehet számítani. A bétaverzió egyelőre csak a fejlesztők számára elérhető, de a publikus tesztváltozatra sem kell már sokáig várni, elvileg júliusban fog élesedni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.