Hirdetés

Rejtélyes okostelefonon dolgozik a Microsoft



|

Az új készülék egy teljesen átalakított mobilos Windowst futtat.

Hirdetés

A Microsoft nagyon rég nem adott ki okostelefont, az eladások gyakorlatilag teljes mértékben kifulladtak, a statisztikákról pedig vagy eltűnt vagy még 1 százalék alatt tartja magát a mobilos Windows. 

Hirdetés

Mindebből azt hihetnénk, hogy a Microsoft többé nem érdekelt egy saját platform fejlesztésében és fenntartásában. 

A jelek szerint azonban a redmondiak nem tettek le végleg az okostelefon-piacról, és az androidos, valamint iOS-es appokon és felhőszolgáltatásokon túl is vannak terveik. Egészen pontosan egy saját operációs rendszer, saját hardverrel. 

Ezeket kezdte most el tesztelni a Microsoft: egy új okostelefont, ami a Windows Mobile teljesen új, átdolgozott verzióját futtatja. A kezelőfelület semmire nem hasonlít, amit eddig láttunk a cégtől. A Silverlight appok támogatása is véget ért az új mobilos élmény érdekében. 

A tesztek és a fejlesztés meglehetősen korai fázisban vannak, ami azt jelenti, hogy ha a Microsoft nem találja elég biztatónak, akkor a projektet bármikor leállíthatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.