Hirdetés

Reklámmentes Facebookot kaphat Európa?



|

A Meta állítólag fontolgatja, hogy elérhetővé teszi az európai felhasználók számára a reklámmentességet.

Hirdetés

Nem kifejezetten kényelmes úgy netezni, hogy mindenhol reklámokat látunk, de el kell fogadnunk, hogy ha ingyen akarunk használni ilyen-olyan szolgáltatásokat, böngészni oldalakat, híreket olvasni (például a PC Worldön), akkor vagy megtűrjük a reklámokat, amikből ezek az oldalak fenn tudják tartani magukat, vagy fizetünk a reklámmentességért. 

Állítólag most a Meta is azt fontolgatja, hogy a reklámokat kiiktató opciót vezetne be a Facebookon és az Instagramon, előfizetési díjért cserébe fosztaná meg a felhasználókat a hirdetésektől.

Hirdetés

The New York Times három, neve elhallgatását kérő forrása szerint ezzel együtt megmaradna a mostani változat is mindkét szolgáltatásból, és csak az Európai Unióban tennék elérhetővé az előfizetést. Ár, extra funkciók nem ismertek.

A lépést nem pusztán jó szándék vezérli, az EU digitális szolgáltatásokról szóló jogszabálycsomagja váltotta ki, amely előírja, hogy a nagy techcégeknek átláthatóbbnak kell lenniük a célzott hirdetésekkel és tartalmi moderációval kapcsolatban. Ez már átment az Európai Parlamenten, és hamarosan érvénybe léphet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.