Hirdetés

Reklámok jelentek meg az HTC készülékeken



|

A gyárilag telepített billentyűzet a ludas: reklámokat jelenített meg az HTC okostelefonok kijelzőjén.

Hirdetés

Az androidos okostelefonokon a felhasználók nagy szabadságnak örülhetnek, gyakorlatilag bármit lecserélhetnek ugyanis a gyári appok közül. Ilyen a billentyűzet is. 

Hirdetés

Az HTC okostelefonok tulajdonosai most kénytelenek voltak éppen ezt tenni, ugyanis a gyárilag telepített billentyűzet elkezdett banner típusú reklámokat megjeleníteni gépelés közben. 

Természetesen a márka rajongói felháborodtak. Hogyan történhetett mindez? Nem az HTC a ludas, hanem az a fejlesztő, amelyet partnerérül választott. Sok HTC készüléken ugyanis a Touchpal billentyűzet van alapból (a Google Play Áruházból külön is letölthető). 

Így a Touchpal frissítései a rendszerfrissítésektől függetlenül, bármikor elérhetőek. Sajnos azonban az, hogy az HTC-től függetlenül adhat ki szoftverfrissítést a fejlesztő, most balul sült el. Ezúttal nem hibajavítást vagy extrát kaptak a felhasználók, hanem reklámot. 

Az HTC igyekezett segítséget nyújtani a felhasználóinak: az alkalmazások menüből ugyanis a frissítések törlésével helyrehozható a billentyűzet. Törölni sajnos nem lehet, mivel rendszerapp - új billentyűzetet (például a Google Gboardját) feltenni viszont igen. Ez utóbbi lehetőséggel éltek a legtöbben. 

Az HTC hivatalos közleménye szerint a problémát egy hiba okozta (a fejlesztő valószínűleg nem egyeztetett az HTC-vel), és egyáltalán nem ilyen felhasználói élményt szántak az embereknek. Dolgoznak az azonnali javításon és a reklámok törlésén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.