Hirdetés

Rekord mennyiségű HDD-t adtak el az elmúlt negyedévben a gyártók



|

Egyre népszerűbb alternatíva az SSD, de a HDD technológiára is hatalmas volt az igény az utóbbi hónapokban.

Hirdetés

Remek gazdasági időszakot zártak a HDD-gyártók, ugyanis 2021 második negyedévében jelentősen több egységet sikerült értékesíteni, mint az év első negyedévében. Az egész piac tekintetében nagyjából 5%-os növekedés volt megfigyelhető a legújabb adatok alapján, illetve a piacvezető Seagate is jelentős növekedést könyvelhetett el.

Emellett a Western Digital és a Toshiba is több HDD-t adott el a második negyedévben, mint korábban, a gyártók pedig továbbra is bizakodóak a jövővel kapcsolatban.

Hirdetés

A TrendFocus aktuális piackutatása szerint az eddigi legjobb gazdasági negyedévét zárta a HDD-k piaca, ugyanis több mint 67,6 millió egységet értékesítettek globális viszonylatban. Ez jelentős növekedés 2021 első negyedévéhez képest, amely időszakban 63 millió egységet adtak el a gyártók.

A kutatás alapján a Seagate a domináns piacvezető, az időszak alatt eladott 28 millió eladott egységgel, amelyek teljes kapacitása 152 exabyte. Ezt követi a Western Digital, amely 9%-os negyedéves növekedéssel 25,4 millió egységet értékesített, nagyjából 148 exabyte-os teljes kapacitással. A harmadik jelentős piaci szereplő a Toshiba, amely 14 millió egységes értékesítést könyvelhetett el a negyedévben.

A sikeres negyedéve elsősorban mindegyik gyártó esetében a vállalati HDD-eladásoknak köszönhető, ugyanis a felhasználói termékek piacán továbbra is növekszik a kereslet az SSD-k iránt, és egyre inkább háttérbe szorul a HDD technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.