Hirdetés

Rekordot döntött az AnTuTu benchmarkon a Motorola új csúcsmobilja



|

A jelek szerint tényleg nagyon izmosra sikeredett a Snapdragon-chipek következő generációja.

Hirdetés

Korszakváltást hozott az idei év az androidos mobilok vezető chipgyártójánál, a Qualcommnál, a cég ugyanis elhagyta a Snapdragon 8xx elnevezést a csúcskategóriás chipjeinél, így a sorozat következő generációja már Snapdragon 8 Gen 1 néven fut.

A 4 nm-es technológiával készülő erőforrás a Motorola új csúcstelefonjában, a nemrég bemutatott Edge X30-ban debütált, a gyártó pedig megosztott egy rendkívül biztató adatot a teljesítményével kapcsolatban.

A Motorola azt állítja, hogy a Snapdragon 8 Gen 1 chippel felvértezett zászlóshajója, az Edge X30 1 061 361 pontot ért el az AnTuTu benchmarkon, amivel 7%-ot ver az eddigi rekorderre, a Snapdragon 888 Plus SoC-ot használó Black Shark 4S Próra (ennek 875 382 pontja van).

Hirdetés

Így a Motorola üdvöskéje lehet az első androidos készülék, ami átlépte a 7 számjegyes határt az AnTuTuban. Az iPhone-oknak ez már korábban sikerült, a két  platform pontjai azonban nem összehasonlíthatók.

A nyers számok persze nem sokat árulnak el arról, hogy miként teljesít egy telefon a hétköznapokban, de az eredményt látva komoly ugrásnak tűnik a Qualcomm idei fejlesztése.  Az Edge X30 egyébként 6,7"-es, 144 Hz-es OLED kijelzőt, tárhelytől függően 8-12GB RAM-ot, háromlencsés (50/50/2 MP) hátlapi kamerarendszert és 5000 mAh akkumulátort kapott.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Motorola előrukkolt egy extra változattal (Special Edition) is, ám ez csak annyiban különbözik az alapmodelltől, hogy a kijelző alá rejtve hordja a 60 MP-es előlapi kameráját. A készülékek december 15-től kerülnek a boltokba, az első körben viszont csak Kínában lesznek elérhetők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.