Hirdetés

Remek teljesítményt ígér az Apple M1 processzora



|

A Geekbench-en felbukkant Rosetta 2-es mérési eredmények alapján az Apple M1 chip lenyűgöző natív teljesítményt hoz.

Hirdetés

A Geekbench adatbázisának jóvoltából előkerültek az Apple M1 chip első natív benchmarkjai, ezek alapján pedig remek teljesítményre lehet számítani. Az M1 chip a Rosetta 2 alatt emulálta az x86-ot, és a teszteken 1313 és 5888 pontot szerzett egy 8 GB RAM-mal szerelt MacBook Air laptopban.

A Rosetta 2-es átállási réteg miatt várható volt, hogy a teljesítmény valamivel gyengébb lesz, mint amit az M1 egyébként tud. 

Hirdetés

A Rosetta 2-vel az x86-os kód futtatásakor 78-79 százalékos teljesítmény érhető el az Apple processzor teljes erejére vetítve. A visszaesés ellenére az Apple processzoros MacBook Air lekörözte a többi olyan Macet, amiben Intel processzor volt. Ezek között a 2020-as, 27 hüvelykes iMacet is, hiába kapott az Intel Core i9-10910 chipet. 

Azóta folyamatosan kerülnek fel a Geekbench adatbázisába az újabb eredmények, amelyek újra és újra azt mutatják, hogy az M1-es MacBook Airrel az x86-os emuláció még a Rosetta 2 réteg ellenére is gyorsabb egy-magos feladatoknál, mint bármelyik másik Mac esetében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.