Hirdetés

Rémisztő a Disney emberi tekintettel bámuló robotja



|

Emberszerűbb robotokat hozhatnak a Disney áttörései, azonban mindez halálra is rémiszthet egyeseket.

Hirdetés

Egyre életszerűbbek és emberszerűbbek a robotok, a Disney Research azonban olyan fejlesztéseket hajtott végre, aminek nem mindenki örül majd. Kifejlesztettek egy rendszert humanoid robotokhoz, aminek köszönhetően emberszerű tekintettel és fejmozgással rendelkezik majd az adott robot.

Az ötlet az, hogy így kényelmesebb lesz a robothoz beszélni, ami a fém vázzal és élethű szemekkel, fogakkal sokak szerint inkább rémisztő robotzombinak néz ki. 

Hirdetés

Ha valakit nem zavar ez a kinézet, akkor feltehetően értékeli majd a technológiát, de a szakértők szerint az emberek többségét inkább halálra rémítik az emberszerű robotok. Itt ráadásul a robot tekintete is az emberekét próbálja utánozni, és reagál a környezetére, mellé még pislog is. 

Ha ilyen irányban folytatódnak tovább a fejlesztések, az feltehetően nagyon megosztja majd az embereket. Lesznek, akik támogatják az emberszerű androidok fejlesztését, és úgy gondolják, hogy ezek segítenek a magányos embereken, vagy csak szimplán menők.

A másik tábor már most ellenzi, hogy emberre hasonlító gépeket próbálnak összerakni, ezek lehetnek ugyanis bármilyen jól programozottak vagy önállóak, egy élőlény lelkét és empátiáját, szeretetét soha nem tudják majd pótolni, hiába vizionálnák egyesek a filmek hatására velünk egyenrangúvá azokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.