Hirdetés

Rendhagyó és lenyűgöző kamerával robbant be a Samsung Galaxy S9 és Galaxy S9+



|

Evolúciós fejlődést jelentenek az új zászlóshajók: az apró, ám annál ügyesebb részletek jelentik az előrelépést.

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően, menetrend szerint mutatkozott be a Samsung Galaxy S9 és a Galaxy S9+. Az 5,8 és a 6,2 hüvelykes készülékek alapvetően a tavalyi formavilágot örökölték, de a motorháztető alatt fontos és hasznos újdonságokkal frissítenek. 

Hirdetés

A plusz erőt és a kedvezőbb üzemidőt a Samsung Exynos 9810 SoC garantálja. A megújult formával rendelkező ujjlenyomat-olvasó a 12 megapixeles kamera alá került. Ez változtatható rekeszértékkel dolgozik (f/2.4 és f/1.5), ami azt jelenti, hogy nappal és sötétben is kiváló, elmosódásoktól mentes felvételeket tud készíteni. A bemutató és az eddig látottak ígéretesek, de természetesen mindenki az összehasonlító tesztekre lesz kíváncsi. 

Okos szuperlassítás

Szintén nagy újdonság a szuperlassított videofelvétel (960 fps, 720p-ben). Erre mindkettő készülék képes (ugyanakkor a Sony már korábban megcsinálta ezt), ahogyan a 4K-s, 60 fps melletti videofelvételre is, HEVC formátumban. A Samsung viszont piacelső abban, hogy a jeleneteket képes automatikusan szuperlassítani. A lassítás időzítéséről egy AI-alapú algoritmus dönt - de persze manuálisan is irányíthatjuk a történéseket. Mindezek után könnyen szerkeszthető az anyag, GIF-ként is exportálhatjuk a munkát, ráadásul három effekt is van (akár visszafelé is mehet a lassított felvétel). 

A Galaxy S9+ már dupla hátlapi kamerát kapott, egy második, 12 megapixeles, f/2.14-es lencsével. Ez a bokeh effekttel feldobott portéfotózást és az optikai zoomot szolgálja, mint a Galaxy Note 8-on. 

Ennél nem kell több

A Galaxy S9+ 6 GB RAM-ot és 64 GB tárhelyet, valamint egy 3500 mAh-s akkut tartogat. A kisebbik Galaxy S9 4 GB RAM-ot, 64 GB tárhelyet és 3000 mAh-s akkut kínál. Létezik mindkettőből nagyobb tárhelyű változat is, akár 256 GB-os is kérhető. A microSD-foglalat mindegyiknél adott, és akár 400 GB-os kártyát is befogad. 

Az előlapi kamera 8 megapixeles, és képes beszkennelni az arcunkat, személyre szabott emojikhoz. Az AR Emoji belőlünk csinál rajzfilmszerű figurát, ami minket követ és utánoz (vagyis más utat választott a Samsung, mint az Apple). 

Az Android 8.1-gyel érkező modelleken a legújabb Grace UX felület fut, és újdonság az Intelligent Scan feloldás. Ez a zárolt képernyőn az arcfelismerést és az íriszszkennert is beveti a gyorsabb feloldásért. A Bixby pedig már élőben is képes fordítani. 

Plusz pontok

A lenyűgöző kijelző maradt 2960 x 1440-es felbontású, ott az USB-C, megmaradt a jackcsatlakozó (nagy plusz pont), a vezeték nélküli gyorstöltés, az IP68-as por- és vízállóság, azonban immáron van sztereó hangszórópár is. Természetesen van Bluetooth 5.0 is, az LTE-modem pedig 1,2 Gbps-os letöltéseket is támogat. 

A Samsung a bemutató alatt odaszúrt az Apple iPhone X-nek is: a Samsung nem csak megtartotta az ujjlenyomat-olvasót (és a jackcsatlakozót, valamint a microSD-slotot), a felhasználók kérésére is figyelt, és jobb helyre tette át. A kijelzőből nem vágtak ki semennyit. Persze a keret nagyobb, mint az iPhone X-nél, és a kamerarendszer sem annyira komplex, mint az Apple megoldásánál. 

Az új DeX Pad asztali géppé is képes átalakítani az újdonságokat, méghozzá úgy, hogy az okostelefon lehet az érintőpad és a billentyűzet is: vagyis nem muszáj kiegészítőket is bevetni a nagy kijelző mellé. A maximális felbontás itt 2560 x 1440, és akad HDMI port, valamint két teljes méretű USB csatlakozó az USB-C mellett. 

Mennyi?

A Galaxy S9 és a Galaxy S9+ előrendelése február 25-én indul, a boltokban március 16-án jelenik meg a két új zászlóshajó. 279 990 és 309 990 forintot kell majd értük fizetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.