Hirdetés

Rendhagyóan különc lett az Oppo Reno okostelefonja



|

Többféle verzió van a felbillenő szelfikamerás mobilból: akad 5G-s, de olyan is, ami 10x-es zoomot kínál.

Hirdetés

Nem csak a Samsungnak voltak nagy meglepetései, a kínai Oppo is rendhagyóan különc okostelefont villantott. Az Oppo régóta különféle furcsa megoldásokkal próbálkozik annak érdekében, hogy a kijelzőbe véletlenül se lógjon be semmi. 

Hirdetés

Az Oppo Reno ennek megfelelően az előlapján szinte csak kijelzőt kínál, a motorháztető alatt pedig csúcstechnológiát kapunk. A szelfikamera ezúttal féloldalasan billen fel a készülékház tetejéből, ha szükség van rá. 

Három verzió lesz az Oppo Reno modellből. Az Oppo Reno Standard Edition Kínában 450 dollárnak megfelelő összegtől lesz vihető, míg a Reno 10X Zoom Edition májusban jön, 600 dollárnak megfelelő összegtől. A Reno 5G később érkezik. 

A leglátványosabb újítást a féloldalasan előbukkanó szelfikamera jelenti, amely 16 megapixeles szenzorral és LED-es vakuval dolgozik. Motor tolja fel az érzékelőt, ha szükség van rá, a zuhanásérzékelő szenzor pedig automatikusan bezárja a kamerát, ha elejtenénk a mobilt. Így elvileg nem lesz baja. 

A Reno 10X Zoom Edition értelemszerűen 10x-es zoomot kínál, sajnos ez nem veszteségmentes, csak hibrid. Az elsődleges szenzor a hátlapon 48 megapixeles, ezt egy 13 megapixeles telefotós, 5x-ös optikai zoomra képes megoldás egészíti ki, periszkópdizájnnal. A harmadik egy 8 megapixeles, ultraszéles lencse. 

A 6,6 hüvelykes, 2340 x 1080-as kijelző alatt Snapdragon 850-es SoC, 6/8 GB RAM, 128/256 GB tárhely található. Van microSD-foglalat, képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó, az akku pedig 4000 mAh-s. A Standard Edition valamivel "butább", csak Snapdragon 710-et és 6,4 hüvelykes kijelzőt kapott, az akku kisebb, nincs microSD-foglalat, és csak két kamera van, amiből a második 5 megapixeles, mélységérzékelős. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.