Hirdetés

Rendszeres frissítésekre kötelezi az androidos gyártókat a Google



|

A Google szorosabbra fogja a gyeplőt: ezentúl minden androidos gyártó kénytelen lesz rendszeres biztonsági frissítéseket kiadni.

Hirdetés

Az utóbbi időben a Google igyekezett fokozni az androidos világ biztonságát, és ennek keretében rendszeres havi biztonsági frissítéseket adott ki. Sajnos az androidos gyártók nem mind követték a példáját, még a nagyok közül sem. A Google szeretne ezen változtatni, ezért innentől kezdve rendszeres biztonsági frissítések kiadására kötelezi az androidos gyártókat. 

Hirdetés

A Google számos gyártóval szemben frissítette a megállapodásait, és egyben kényszerítette a partnereit, hogy belemenjenek a sokkal gyakoribb biztonsági frissítések közzétételébe. Az Android biztonságáért felelős David Kleidermacher elmondta, hogy amikor több milliárd felhasználóval dolgoznak, az kemény dió; de éppen ezért a lehető legerősebb védelemre van szükség. Hozzátette azt is, hogy mostantól sokkal több eszközre jutnak majd el a rendszeres biztonsági frissítések. 

Azt sajnos nem hozták nyilvánosságra, hogy mely gyártókkal állapodtak meg a frissítések kapcsán. Az Android P bétája azért talán árulkodik. Az előzetes az Essential, a Nokia, a OnePlus, az Oppo, a Sony, a Vivo és a Xiaomi egyes készülékein is használható, vagyis jó eséllyel ezekkel a cégekkel már megállapodott a biztonsági frissítések ügyében a Google. Azt még nem tudni, hogy mennyire rendszeres megjelenésekről van szó. 

Azt azért megerősítették, hogy a Project Treble-nek hála a dolgok simábban mennek majd az eddiginél - ez viszont arra utal, hogy a kötelező frissítések csak olyan okostelefonokra érkeznek, amelyeken legalább Android Oreo rendszer fut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.