Hirdetés

Rengeteg alkalmazottat rúghat ki a pénzügyi nehézségekkel küzdő Meta



|

A tech szektor idei legnagyobb leépítéshulláma jöhet a Zuckerberg-birodalomban.

Hirdetés

Az elmúlt napokban kisebb vihart kavart, hogy tömeges kirúgást hajtottak végre az Elon Musk tulajdonába került Twitternél, ahol különösebb finomkodás nélkül, e-mailben intettek búcsút a munkatársak felének, vagyis nagyjából 3700 alkalmazottnak.

A jelek szerint azonban a közösségi média piacvezető szereplőjénél, a Facebook, az Instagram és a WhatsApp mögött álló Metánál is lecsaphat a tisztítótűz, amelynek a Twitternél látottnál is több károsultja lehet.

Hirdetés

A The Wall Street Journal ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a vállalatnál ezreket érintő leépítés következik, amelyről leghamarabb szerdán tehetik meg a bejelentést. A lap névtelen forrásai ugyan nem közölték a kirúgás előtt állók számát, de állítólag ez lesz az idei év legnagyobb elbocsátáshulláma a tech szektorban, vagyis többen kerülhetnek utcára, mint a Twitternél.

A hír előzménye, hogy a Meta legfrissebb üzleti beszámolója szerint továbbra is csökkenőben van a cég profitja, melyben oroszlánszerepet játszanak a súlyos problémákkal küzdő metaverzumra eltapsolt milliárdok. A vállalatóriás bevételeit emellett a fiatalokat elszipkázó TikTok és az iOS hirdetési célú követés elleni védelme is tépázza.

A The Wall Street Journal megkeresésére a Meta szóvivője nem kommentálta a tömeges kirúgásról szóló értesülést, hanem a cégvezető Mark Zuckerberg egy korábbi nyilatkozatát idézték, mely szerint a továbbiakban "csekély számú, magas prioritást élvező" területekre fókuszálják a befektetéseiket, ami azt jelenti, hogy a következő év során egyes csapatok létszáma "jelentősen növekedni fog", míg más részlegeknél csökkenés várható.

A The Wall Street Journal emlékeztet, hogy a pandémia évei alatt a Meta készségesen szórta a pénzt a munkaerőre, 2020 és 2022 között több mint 42 ezer embert véve fel, 87 ezer fősre duzzasztva az állományt. Szeptemberben ugyanakkor már arról szóltak a pletykák, hogy a Zuckerberg-birodalom 10%-os költségcsökkentést tervez, ami a megváltozott piaci körülmények és a több mint 15 milliárd dollárt felemésztő metaverzumos álom fényében nem is meglepő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.