Hirdetés

Rengeteg követőt takarított el a Twitter



|

Katy Perry 2,8 millió követőt veszített, miután a Twitter félresöpörte a gyanús fiókokat.

Hirdetés

Miután az amerikai hírszerzés szerint Oroszország hamis közösségi fiókokkal és feliratkozásokkal nyúlt bele az amerikai választásba, a Twitter elkezdte zárolni a gyanúsnak ítélt fiókokat, és később már a napi, valamint a havi aktív felhasználók összesítéséből is kihagyta ezeket. 

Hirdetés

Egy fiók akkor gyanús, ha igen nagy aktivitást generál, több hónapnyi inaktivitás után. A múlt héten a Twitter szélesebb körben is eltakarította ezeket a fiókokat, vagyis immáron a felhasználók követői közül is törölt minden gyanús fiókot. 

Katy Perry rosszul járt, ugyanis ennek hatására 2,8 millió felhasználóval csökkent a követőinek száma, egyetlen szempillantás alatt. Mivel korábban több mint 107 millió követője volt, ezért a takarítás azt jelenti, hogy a twitteres rajongóinak 2,6 százaléka tűnt el. 

A zárolt fiókok törlése az amerikai elnököt, Donald Trumpot is érintette: ő 300 000 követőt vesztett, de még így is 53,1 millióan kíváncsiak rá. A legkevésbé érintett hírességek egyike Elon Musk, aki csupán 71 000 követőt vesztett. Bár 22,2 millióan követik, a Tesla egyre komolyabb nehézségei mellett most már azért is aggódhat, hogy mit gondolnak róla az emberek

Százalékos arányban a legtöbb követőt a hivatalos Twitter-fiók veszítette, az eredeti létszám 12,4 százalékát. A 100 legnépszerűbb twitterező átlagosan 734 000 követővel lett szegényebb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.