Hirdetés

Rengeteg megtévesztő COVID-videót törölt a YouTube



|

A koronavírusos álhírek azonban csekély részét teszik ki az eltávolított tartalmaknak.

Hirdetés

A YouTube termékekért felelős vezetője, Neal Mohan nemrég tette közzé legújabb beszámolóját, amiben egyebek mellett arról adott hírt, hogy a platform már több mint egymillió, álhíreket terjesztő koronavírusos videót távolított el.

A törlésekre szakértői vélemények (pl. WHO, amerikai járványügyi hivatal) alapján került sor, Mohan ugyanakkor rámutatott, hogy nem minden esetben áll rendelkezésre elég információ ahhoz, hogy meg tudják ítélni a gyanús videók valóságtartalmát.

Hirdetés

A vezető ezért kijelentette, hogy az ilyen helyzetekben szerinte nem a platformokat terheli a döntés felelőssége:

"A bizonyosság hiányában a technológia icégeknek kellene eldönteniük, hogy hol húzódik a határ a félretájékoztatás zavaros területén? Erős meggyőződésem, hogy nem.  

A kijelentést ellensúlyozva Mohan igyekezett bizonyítani, hogy a YouTube még így is hatékony a káros tartalmak kiszűrésében. A vezető által közölt számok alapján az összes megtekintés mindössze 0,16-0,18 százaléka köthető össze olyan anyagokkal, melyek sértik a videómegosztó irányelveit, a feltöltések többségét pedig még azelőtt törlik, hogy elérnék a 10 nézőt.

Minden témát összevetve a YouTube negyedévente közel 10 millió videót távolít el, ami ugyan tekintélyes szám, de elenyésző a platformon megosztott teljes mennyiséghez képest.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.