Hirdetés

Rengeteg népszerű mobilról derült ki, hogy sérülékeny



|

Egy régebbi, nulladik napi sérülékenység miatt a Google és a Samsung egyes csúcsmobiljai (többek között) a mai napig sebezhetőek, és nem csak elméletileg.

Hirdetés

A Google Project Zero szakértői csapata nemrég fedezte fel, hogy egy kijavítottnak hitt biztonsági rés továbbra is élő sebezhetőséget jelent számos népszerű okostelefonon. 

Hirdetés

Az érintett modellek között van a Google Pixel és Pixel 2 szériája, a Samsung Galaxy S7, S8 és S9 sorozatai, a Huawei P20 széria, a Xiaomi Redmi 5A és Note 5, A1, az Oppo A3, a Moto Z3 és az Android 8.0-val debütált összes LG mobil. 

Még nagyobb gond, hogy ezúttal nem elméleti sebezhetőségről van szó. Ezt a biztonsági rést jelenleg is kihasználják, például az izraeli NSO hackercsapat. A Google szerint a hackerek teljes hozzáférést szerezhetnek egy érintett mobil fölött, ha egy appba bejuttatják a kártékony kódot. 

A Pixel és Pixel 2 mobilok a következő napokban elvileg kapnak biztonsági frissítést, a többi gyártónak is mielőbbi frissítést javasolnak a szakértők. Addig is mindenkinek érdemes vigyázni a kevésbé ismert alkalmazásokkal és azok telepítésével... Ez persze általános szabály, hiszen minden héten kiderül, hogy több sebből véreznek a biztonságosnak hitt appok, platformok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.