Hirdetés

Rengeteg sérülékenységet javított a Windows 10-hez készült legújabb patch



|

Az augusztusi patch-kedd alkalmából olyan frissítés jött a Windows 10-hez, ami két nulladik napi sérülékenységet is orvosol 118 másik hiba mellett.

Hirdetés

A Microsoft elindította az augusztusi patch-kedd alkalmából a legújabb biztonsági javításokat. Az e havi csomagban 120 sérülékenységet javítottak 13 eltérő termékben, köztük az Edge-ben, az SQL Serverben és a .NET-keretrendszerben. A 120-ból 17 hiba kritikus fontosságú volt, illetve akadt még két nulladik napi is, amelyeket a hackerek aktívan ki is használtak korábban. Ezért mindenki számára hasznos lehet a biztonsági javítás telepítése. 

Hirdetés

A CVE-2020-1464-es nulladik napi hiba a Windowst érinti, a támadók ezen keresztül hibásan hitelesíthették a fájlok aláírásait. Ennek eredményeképp a biztonsági funkciók megkerülése után nem megfelelően aláírt fájlokat tudtak betölteni. További részleteket szokás szerint nem hoztak nyilvánosságra. 

Azt viszont elmondták a CVE-2020-1380-ról, hogy az Internet Explorer scripting engine-jét érintette, és a Kaspersky találta meg a távoli kódvégrehajtást lehetővé tévő hibát, amit szintén kihasználtak a hackerek. Az engine hibája az Office-csomagot is érintette, hiszen az is ezt használja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.