Hirdetés

Rengetegen bányásztak kriptovalutát állami intézmények erőforrásait használva



|

Ebből pedig az következett, hogy az áramfelhasználás is óriási volt.

Hirdetés

A kínai kormány durván nekiment az országban zajló kriptobányászatnak, aminek egyik következménye az, hogy a bányászok kénytelenek más régiókban folytatni tevékenységüket, de fény derült egy elég pofátlan húzásra is.

Egy állami közlemény szerint ugyanis Csöcsiang és Csiangszu tartományban is akadtak olyanok, akik állami intézmények, ügynökségek vagy éppen egyetemek erőforrásait szipolyozva ténykedtek.

Hirdetés

A The Paper közlése szerint a Csiangszuban az illegális kriptobányászattal összefüggésbe hozott kb. 4500 IP-cím nagyjából ötöde közintézményhez tartozott, és naponta 260 ezer kilowattórányi elektromosságot használtak fel. Csöcsiang vezetése egy képekkel megpakolt közleményben közölte, hogy 184 olyan IP-címet találtak, ami nyilvános erőforrásokat használó, illegális bányászathoz köthető.

A szénhiány amúgy is komoly áramellátási problémákat okozott már az országban, és mivel a kriptovaluták előállításához rengeteg áramra van szükség, így a közintézmények erőforrásait használó bányászok valószínűleg elég problémásak voltak az állam számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.