Hirdetés

Részben halászhálóból készülnek a Samsung új eszközei



|

A február 9-én bemutatkozó Samsung Galaxy S22-es telefonokat részben az óceánból származó, újrahasznosított műanyagból készítik.

Hirdetés

Örömteli látni, hogy a techóriások próbálják csökkenteni ökológiai lábnyomukat, és sokan kitűzték azt a célt, hogy néhány éven belül karbonsemlegesen működjenek. Az újrahasznosítás szintén trend lett, a Microsoft például óceánba kerülő hulladékból csinált egeret, és most a Samsung is bejelentette, hogy a vízből veszi ki a műanyagot új termékeihez.

A 2022-es Galaxy S készülékekben (feltehetően az S22 család, de még nem hivatalos a név) megtalálható lesz olyan újrahasznosított műanyag, ami korábban halászhálóként létezett.

Hirdetés

A tengerbiológusok a Samsung szerint nem a műanyag palackok és szatyrok miatt aggódnak leginkább, hanem a mikroműanyagok és a hálók okoznak problémát a víz alatti élővilágnak. Az eldobott hálókba (melyből 640 000 tonnányi kerül a vízekbe egy évben) a halak beleakadnak és elpusztulnak, veszélyeztetett fajok végét is okozhatják.

A február 9-ei eseményen várhatóan még többet árul majd el a cég a környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységeiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.