Hirdetés

Részben leépíti az Xperia üzletágát a Sony



|

Továbbra is veszteséges a Sony mobilos ágazata, ezért a jövőben még kisebb erőkkel lesz jelen a piacon. Leginkább csak a prémium zászlóshajók maradnak.

Hirdetés

A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy a nyereség reményében részben leépíti a mobilos divízióját. Az elmúlt 5 év során az Xperia okostelefonok eladásai folyamatosan csökkentek, mindehhez általában pedig veszteség társult. A gyártó szeretne ennek véget vetni, ezért a jövőben kevésbé koncentrál majd a mobilos ágazatára. 

Hirdetés

A Sony Mobile néhány éve alaposan karcsúsította az Xperia márkát, és csak a nyereségesnek ítélt eszközökkel foglalkozott tovább. A belépőkategóriából ezzel kilépett a gyártó, és inkább a prémium készülékekre koncentrált. Az Xperia X széria 2016-os érkezése átmenetileg növelte a haszonkulcsot, és néhány nyereséges negyedévet is hozott. A divízió azonban végül ismét veszteséget lett, a Sony pedig az ismételt karcsúsítás mellett döntött. A márciusban véget ért negyedévben 288 millió dollárt veszített a mobilos ágazat, az árbevétel az elmúlt egy évben folyamatosan csökkent. 

Bár a veszteséget részben az árfolyam-különbözetnek tulajdonítja a Sony, a leépítéstől jelentős megtakarításokat vár. A jövőben a prémium készülékekre koncentrál, vagyis nagy esély van rá, hogy az Xperia L és az Xperia XA széria egyaránt távoznak a kínálatból. Egyelőre úgy néz ki, hogy kizárólag az Xperia XZ széria maradása garantált. 

A Sony az idei pénzügyi évben (jövő március 31-ig) csak 10 millió Xperia készülék eladására számít, ami még a 2017-es és 2016-os 13,5 és 14,6 milliós darabszámhoz mérten is jelentős csökkenést jelez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.