Hirdetés

Reszkess, Google, még komolyabb funkciót kapott a Bing



|

A microsoft keresője már nem csak a ChatGPT technológiáját használja.

Hirdetés

A Microsoft keresője, a Bing hosszú éveken át volt csúf tréfák állandó céltáblája, mivel gyakorlatilag senki sem használta, a rivális Google megoldása jött, látott és győzött. Az elmúlt hónapokban azonban valószínűleg megszaporodtak a ráncok a Google fejeseinek homlokán, mivel a redmondi cég az OpenAI által fejlesztett ChatGPT-vel turbózta fel a már a Microsoft 365-ben is elérhető Binget.

Különösen azóta aggódhatnak, hogy a Google saját fejlesztésű chatbotja, a Bard egyelőre csak botladozik, miután február elején, a hivatalos bemutató során bakizó fejlesztés miatt legalább százmilliárd (!) dollárral csökkent az anyacég Alphabet értéke.

Hirdetés

Most pedig újabb aggódnivalója lehet a Google-nek, mivel a Microsoft - amely tízmilliárd dolláros befektetéssel szállt be az OpenAI-ba - nemrég bejelentette, hogy a ChatGPT után a képeket generáló mesterséges intelligencia, a DALL-E funkcióit is beépítik a Bing funkciókészletébe - írja a TechCrunch.

A portál értesülései szerint az újdonság Bing Image Creator néven, nemsokára minden felhasználó számára elérhető lesz - egyelőre a Creative Mode nevű fülön, később azonban az alapfunkciók között is, de bekerül az Edge böngésző oldalsávjába is. 

A DALL-E képgenerátorát alaposan be kellett szabályozni, hogy ne állítson elő olyan képeket, amelyeken meztelenség, ismert politikusok, drogok vagy például bizonyos betegségek ábrázolása szerepel. A Bingbe beépített változat így igazodik a korábbi keretrendszerhez.

A mostani bejelentés során azt is elárulták a Microsoft illetékesei, hogy a Bingen keresztül egy Visual Stories nevű funkciót lehet majd használni, amely az instagramos tartalmak előállításához nyújt segítséget. Emellett a Knowledge Cards 2.0 nevű megoldás lehet még érdekes, amely különféle tananyagokat tud feldolgozni, látványos infografikák formájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.