Hirdetés

Szeretnél egy legendás számítógépet? Hajtogass magadnak!



|

Egy grafikus ingyenesen letölthető sablonokat is ad hozzá, neked csak össze kell origamiznod, aztán egy kis ragasztó, és kész is vagy!

Hirdetés

Bár lassan azért enyhítenek a kijárási korlátozásokon itt-ott, azért még mindig sok idő telik el odáig, hogy barátokhoz járkálással, események meglátogatásával, meg egy csomó egyéb "házon kívüli" tevékenységgel dobjuk fel a napunkat. Persze a számítógép és a mobil továbbra is a barátunk, de mi van akkor, ha már ezektől is kezdünk besokallni? Nos, maradhatunk a számítógépeknél, de egy teljesen más módon, amivel a kézügyességünket is fejlesztjük, a végén pedig lesz egy saját, miniatűr műalkotásunk, ami egyben mementó a múltból.

Hirdetés

Egy Rocky Bergen nevű grafikus döntött úgy, hogy összerak egy kellemesen bizsergető kollekciót legendás számítógépekből, méghozzá úgy, hogy mindegyiket papírból készíti el. Az ötletet később kibővítette azzal, hogy ne csak ő szórakozzon jól: hajtogatható sablonokat készített, amelyekre a megfelelő módon előre megrajzolta az adott gépek és kiegészítők részleteit. Így aztán, ha a megadott útmutató alapján kivágjuk, összehajtogatjuk és néhány helyen megragasztjuk a modelleket, olyan apró relikviákat kapunk, amelyek minden geek kedvens szobadíszei lehetnek.

Az elérhető modellek között olyan egyértelmű nagyságok szerepelnek (kicsiben), mint az Amiga 500, az Apple II, a Commodore 64 vagy a nemrég, születésnapja okán általunk is bemutatott Sinclair ZX Spectrum. De olyan különlegességeket is találhatunk, mint az egyik első "laptop", az IBM 5100 Portable Computer, vagy a TRS-80 Model III. És persze nem maradhatott ki néhány szép emlékű játékkonzol sem a Nintendo Gamecube-tól a Sega Master Systemig.

Ha kedvet kaptatok, a modellek gyűjtőoldalán kezdhettek mazsolázni, majd a kívánt gépre kattintva egy részletes leírást találtok, a lap alján pedig pdf-ben letölthetitek a sablonokat. Már csak egy színes nyomtatóra van szükség, aztán pedig ollóra, ragasztóra és némi türelemre. Jó szórakozást!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.