Hirdetés

Rettegsz a rezsiszámláktól? A Google segíthet



|

Az energiakrízisre reagálva szimpatikus programot indított a keresőóriás.

Hirdetés

Egy ideje már a magyar fogyasztókat sem védi átfogóan a rezsicsökkentés, ráadásul nincs garancia arra, hogy a jövőben sem szűkül tovább a kedvezményezettek köre, így teljesen érthető, hogy a hazai lakosokat is stresszesen érinti az orosz-ukrán háború nyomán kibontakozott európai energiaválság.

Most viszont egy váratlan helyről, a Google-től érkezik a segítség, a keresőóriás ugyanis a saját eszközeihez mérten igyekszik támogatást nyújtani a megemelkedett díjakat nyögő európaiaknak.

Hirdetés

A vállalat a hivatalos blogján jelentette be, hogy programot indít az érintettek tájékoztatására, minden releváns kérdésben, ami hasznos lehet a rezsiköltségek megzabolázásában.

"A mai naptól kezdve, amikor az emberek az európai energiaágazattal kapcsolatos információk után kutatnak, hasznos és megbízható tudnivalókat tartalmazó, külön erre a célra létrehozott funkciókat látnak majd. Ha például az "Európa energiaválsága" és az "energiaárak" kifejezésre keresnek rá, akkor hírcikkeket, helyi információkat, köztük az esetlegesen elérhető pénzügyi támogatásokat, valamint a Nemzetközi Energiaügynökség által javasolt, az energiatakarékosságot elősegítő intézkedéseket láthatnak."

- írja a Google, egyben azt is közölve, hogy az intézkedés 29 európai ország 22 nyelvén válik elérhetővé. Hogy ezekben benne van-e a magyar, arról sajnos nincs információnk. A kezdeményezés mindenesetre szimpatikus, még ha Google célzott beavatkozása nélkül is megoldható, hogy az ember takarékossági módszerek és támogatási programok után nézzen az interneten.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.