Hirdetés

Rettentően sokat ér az Instagram



|

2012-ben 1 milliárd dollárért vásárolta fel a Facebook az Instagramot - a képmegosztó most 100 milliárd dollárt ér.

Hirdetés

2012-ben a legtöbben megdöbbentek, hogy a Facebooknak 1 milliárd dollárért is kell az Instagram. A kép- és videomegosztóért sokak szerint túl sokat fizetett Zuckerberg. A befektetés azonban sikeresnek bizonyult. 

Hirdetés

A Bloomberg becslései szerint az Instagram értéke mostanra elérte a 100 milliárd dollárt. 

A platform mindezt többek között annak is köszönheti, hogy kölcsönvette a sztorik ötletet a Snapchatből. Az appot már rég nem csak az ebéd és a vacsora fotójának megosztására használják, ráadásul egy ideje elindult az IGTV is, ahová maximum 1 órás videók kerülhetnek fel. 

Bár idén még a normál hírfolyam marad a fő reklámbevételi forrás, később az IGTV is jövedelmező újítássá válhat. Maga az Instagram néhány hónappal a Facebook-felvásárlás után kezdett el reklámokat megjeleníteni. Sok cég azért részesíti előnyben a platformot még a Facebookkal szemben is, mert az Instagram közönsége fiatalabb. 

A múlt héten az is kiderült, hogy az Instagramnak már több mint havi 1 milliárd aktív felhasználója van. A Facebook éves árbevételének a 16 százalékát termelheti ki idén a platform (ez a mutató tavaly 10,6 százalékos volt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.