Hirdetés

Rezsikrízis: a kandalló az új WC-papír?



|

A rezsicsökkentés korlátozásával ugrásszerűen megnőtt a kereslet a kandallók és gáztűzhelyek iránt.

Hirdetés

Nem volt még olyan rég, amikor a koronavírus-járvány kitörésének hírére az emberek világszerte  pánikszerűen elkapkodták a WC-papírt, olyan súlyos áruhiányt okozva, amelyre önmagában a pandémia sosem lett volna képes.

Az eMAG közleménye alapján valami ehhez hasonló látszik most lejátszódni a hazai piacon a kandallókkal és a gáztűzhelyekkel a rezsicsökkentés múlt héten bejelentett korlátozása hatására. Az augusztus 1-től életbe lépő új szabályok értelmében egy háztartás már csak évente 2523 kWh áramot, valamint 1729 köbméter földgázt fogyaszthat az eddigi kedvezményes áron, az emberek pedig máris ehhez igazítják a vásárlásaikat.

Hirdetés

A webáruház legalábbis arról számolt be, hogy az utóbbi napokban közel negyedével nőtt a gáztűzhelyek eladása, a fatüzelésű kandallókra pedig akkora vehemenciával repült rá a közönség, hogy ideiglenes készlethiány alakult ki a kategóriából. Viszont talán még ennél is beszédesebb, hogy mit nem vesznek az emberek.

Az eMAG azt írja, hogy a spórolni igyekvő vásárlók egyetlen hét alatt 67%-kal kevesebb medencét rendeltek, és a szárítógépekből is a szokásos mennyiség fele fogy. A legnagyobb, 90%-os visszaesést azonban a klímaberendezések kategóriája könyvelhette el, bár az áruház arra számít, hogy ez csak átmeneti állapot, mivel a háztartások az első pánik után belátják majd, hogy rengeteget spórolhatnak egy takarékosabb hűtő-fűtő légkondicionálóval.

Az eMAG szintén a szigorodó rezsicsökkentés számlájára írja, hogy az üdülőszezon kellős közepén bezuhant a bőröndök és az utazótáskák iránti kereslet. A cég szerint ez arra utal, hogy az emberek igyekeznek spórolni a kiruccanások költségein. A webáruház összességében úgy látja, hogy a látogatók az energiahatékonyságot segítő termékeket kezdték keresni, míg a mindennapokhoz nem feltétlenül szükséges portékákra általánosan alacsonyabb igény mutatkozik.

Arról nemrég társoldalunk, a Zöld Pálya számolt be, hogy mennyivel dobja meg a számlát az új rezsirendelet, a Magyar Villamos Művek pedig a leggyakoribb háztartási eszközök fogyasztásáról adott tájékoztatóval igyekezett segíteni a spórolni vágyókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.