Hirdetés

Riasztó grafikon mutatja meg, hogy mi a baj a Netflixszel



|

Sosem volt még ennyire aktuális a mennyiség vs. minőség kérdése.

Hirdetés

A régóta piacvezető Netflix kapcsán az idén többnyire a negatív hírek domináltak az előfizetők számának csökkenéséről, amit a vállalat tömeges kirúgásokkal, a profiljukat megosztók üldözésével és egy új, reklámokkal turbózott tagsági konstrukció felépítésével igyekszik ellensúlyozni.

Egy friss kimutatás szerint viszont van, amiben nincs hanyatlás: továbbra is a Netflix tolja ki a legtöbb új sorozatepizódot, amivel a szolgáltatónak még a saját korábbi rekordját is sikerült látványosan felülmúlnia.

Elsőként a Variety hívta fel a figyelmet a MoffetNathanson elemzőcég kimutatására, mely szerint a harmadik negyedévben a Netflix összesen 1026 epizódnyi új néznivalót borított az előfizetőire, több mint 100 résszel pipálva le a 2021 negyedik negyedévében felállított előző, 900 epizód körüli rekordját. A mutatványt 159 saját gyártású és exkluzív széria hozta össze, míg a korábbi csúcsot 140-nek sikerült.

Hirdetés

Ahogy az az alábbi grafikonon is látható, az N-betűs csapat négy legnagyobb riválisa, az Amazon Prime Video, a Hulu, a Disney+ és az HBO Max a bokorban sem voltak a puszta mennyiséget tekintve. A legtovább még Jeff Bezosék jutottak 223 új epizóddal, de a Disney+ "csupán" 140 részt szállított, a teljes átszervezés alatt álló HBO Maxtől pedig csak 114-re futotta.

A piacvezető elképesztő tartalomdömpingjét látva újult erővel vetődik fel a kérdés, hogy vajon mennyi értelme van ekkora hangsúlyt fektetni a nyers számokra. A Netflix stratégiája kapcsán ugyanis egyrészt visszatérő kritika, hogy a filmek és sorozatok jelentős hányada erősen közepesre sikeredik, másrészt pedig az sem egyértelmű, hogy ilyen irtózatos kínálat mellett miként is tudna elég nézőt vonzani egy-egy kevésbé sztárolt produkció.

Márpedig amikor az utóbbi nem jön össze, akkor szokott bekövetkezni a Netflix másik kellemetlen szokása, hogy 1-2 évad után kaszát ad a sorozatainak, cserben hagyva a befejezetlenül maradó sztori utolsó fordulatán csüngő nézőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.